DinosaurGame: T-Rex Dino Game

Dinosaur Game првично беше вградена во Google Chrome, кој е неограничена видео игра за тркач. Оваа игра со диносауруси беше додадена како Велигденска желна во 2014 година во Google Chrome која корисниците може да ја играат кога интернетот не е достапен. Повеќе од 270 милиони играчи ширум светот ја играат играта хром дино секој месец, која е претставена како диносаурус T-Rex. Играјте игра со диносауруси онлајн со dinosaurgame.io на цел екран. T-Rex Dino е скриена реплика на играта Chrome Dino офлајн режим. Притиснете ја лентата за празно место на клучниот збор или допрете на мобилен за да ја започнете играта. За да го контролирате диносаурусот користете ги копчињата со стрелки нагоре [↑] и надолу [↓] од клучниот збор или допрете ги. Обидете се да ги максимизирате бодовите.

Dino Chrome Online Game Sprite 1 Dino Chrome Online Game Sprite 2
Играјте на цел екран
5 highest scores of the day:
  • That guy 104513
  • Anonym 3895
  • danana 2894
  • DM 1765
  • banana 1760
Top 5 of all time:
  • That guy 104513
  • gobbi 41068
  • PlFarmer 40845
  • thr3ad 40572
  • BRAY 40534

Историја на играта на диносаурусите

Dinosaur Game е икона офлајн мини-игра што веројатно сте ја сретнале додека користите Google Chrome. Секогаш кога ќе ја изгубите интернет-врската, оваа игра со диносауруси се појавува на вашиот екран. За да ја започнете вашата возбудлива авантура, притиснете ја лентата за празно место на тастатурата. Скокате дино кога ќе ви се појави пречка за да избегнете падови што ќе ве вратат назад за да започнете нова игра.

Едноставна и заразна игра на играта Google Dinosaur многубројни корисници привлекуваат со играта. Милиони корисници ширум светот играат Dino Game секој ден. Не бара искуство, поставување и посебна опрема за играње на оваа игра на десктоп и мобилни уреди. Во оваа предизвикувачка игра со хром дино, постигнувате највисок резултат за да ја преземете позицијата на таблата на водачи.

Играта Google Dinosaur е компатибилна со сите уреди, вклучувајќи мобилни и десктоп, што ја прави попопуларна. Играта е едноставна, но тешко е да се постигнат пристојни резултати што бара високи вештини за координација. Тоа е забавна игра со забавни карактеристики.

Како да играте игра со диносаурус?

Започнете ја играта Диносаурус со притискање на Spacebar на тастатурата или допирање на Dino во зависност од тоа дали играте на Desktop или Mobile уреди.

Во случај T-Rex Dino да се судри со пречка како кактус, тогаш играта ќе заврши во тој момент. Ако се случи ова, кликнете на Spacebar или [↑] за да ја рестартирате играта од почеток.

Карактеристики на играта Dino:

Совети за игри за да постигнете висок резултат

Напредно скокање

Скокањето малку порано е најефективниот начин за диносаурусите да ги надминат пречките кога ќе дојдат пречките. Наместо да чекате додека диносаурусите не налетаат на кактусот, опцијата Направи совршен скок овозможува да се прескокне.

Патка Птеродактилите

Диносаурусот може да прескокне или да прескокнува преку препреки на земјата, но мора да се забие кога лета за да избегне птеродактили. Патката е најдобра практика за да се избегне судир со летечки влекачи.

Лесна контрола

Размислете дека диносаурусот сè уште стои таму, но земјата и пречките се менуваат околу него. Ова ви помага лесно да ја контролирате играта што ја олеснува играта.

Најчесто поставувани прашања за играта Дино

Што се случува кога ќе постигнете резултат од 99999 во играта Дино?

Кога ќе ја достигнете максималната граница на бодови, тогаш играта со диносаурусите започнува од 0.

Кој ја создаде играта со диносауруси?

Едвард Јунг, Себастиен Габриел и Алан Бетес се дел од тимот на Google Chrome UX и ја создадоа оваа Chrome Dino игра во 2014 година.

Кој може да учествува во google dino играта?

Сите кои имаат пристап до мобилен или компјутерски уред можат да учествуваат во играта скокање дино. Отворете ја страницата за играта T-Rex Dinosaur за да учествувате во играта.

Дали е потребна вештина за да се игра дино игра?

Ако имате добри вештини за координација на рака-око, тогаш можете да играте игра со диносаурус и да постигнете висок резултат. Без да допирате никакви пречки, мора да нурнете и да скокате за да продолжите напред.

Која е највисоката пресвртница во хром дино?

Највисоката пресвртница што можете да ја постигнете во оваа игра со диносауруси на Google е 99999. Кога ќе ја достигнете оваа пресвртница, тогаш можете да започнете игра од почетната точка.